Total bliver ny partner i DUC

08.03.2018

I dag kan Nordsøfonden byde det franske olie- og gasselskab Total velkommen som ny partner i Dansk Undergrunds Consortium (DUC). Total indgik i august 2017 en aftale om at overtage A.P. Møllers olie- og gasaktiviteter. Overdragelsen er godkendt af de danske myndigheder, og i dag er handlen blevet gennemført.

Total bliver derved partner og operatør i DUC med en andel på 31,2 %. DUC samarbejder om at producere olie og gas fra eneretsbevillingens område i den danske del af Nordsøen. Shell deltager i DUC med 36,8 %, mens Nordsøfonden har 20 % og Chevron 12 %.

Birgitta Jacobsen, direktør i Nordsøfonden udtaler: 

”Jeg er meget glad for at byde en af de førende, globale olie- og gasvirksomheder velkommen i DUC–samarbejdet. Jeg glæder mig til sammen med Total at arbejde for at styrke og fastholde den danske produktion af olie og gas i mange år frem.”

Samtidig med Totals indtræden ophører Mærsk Olie og Gas’ deltagelse i DUC-samarbejdet. Mærsk har gennem mere end et halvt århundrede været den væsentligste aktør på det danske område og har som operatør i DUC været drivkraften i udbygningen af 15 olie- og gasfelter i den danske del af Nordsøen.

Birgitta Jacobsen fortsætter:

”Jeg vil samtidig sige tak til Mærsk Olie og Gas for samarbejdet. Selskabet og de mange dygtige specialister har haft en afgørende rolle i at udvikle Danmark til en olie- og gasproducerende nation. Produktionen har betydet, at Danmark er selvforsynende med energi, samtidig med at sektoren giver skatteindtægter og sikrer arbejdspladser.”

 

For yderligere information, kontakt direktør Birgitta Jacobsen, tlf. 2178 4678, mail: bij@nordsoefonden.dk

 

Læs pressemeddelelse fra Total

Læs pressemeddelelse fra Mærsk

 

 

DUC - Dansk Undergrund Consortium:

Shell Olie- og Gasudvinding Danmark B.V. Holland - 36,8 %

Total S.A. - 31,2 %

Nordsøfonden - 20,0 %

Chevron Denmark - 12,0 %

 

Total S.A. er operatør.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14